Uforklarlige opplevelser


HOTEL UNION ØYE

I det blå rommet på Hotel Union Øye overnatter bare gjester med nerver av stål.

Her ved Norangsfjorden sies det nemlig at vakre Linda spøker - tjenestejenta som i 1890-årene kastet seg i fjorden etter en ulykkelig kjærlighetshistorie med en av keiser Wilhelms offiserer.

I Tyskland ble generalen nektet skilsmisse, en avgjørelse Linda tok så tungt at hun druknet seg i elven på Øye - ikledd brudekjole og blomsterkrans i håret.

I dag hevder Union Øye-gjestene at de både kan se og høre Linda gå hvileløst omkring i det blå rommet på natten. Dører åpnes og lukkes på uforklarlig vis, bilder flyttes på veggen.

At også Sir Arthur Conan Doyle, mannen som skapte romanfiguren Sherlock Holmes, bodde her i 1891, gjør ikke hotellbesøket mindre spenningsfylt.

 
 

DALEN HOTEL

På landets kanskje aller mest kjente «spøkelseshotell» bør du tenke deg godt om før du sjekker inn på rom 17.

Mange gjester har følt ubehag i rommet. Andre har hørt barnegråt og sett en grå kvinneskikkelse i korridorene.

Det er «The English Lady» som spøker, sies det.

Ifølge historien kom engelske miss Greenfield alene til Dalen Hotel øverst i Telemarksvassdraget på slutten av 1800-tallet. Ingen visste at hun var gravid.

Da rommet skulle ryddes, var døren låst. Personalet brøt seg inn og fant et dødt spedbarn i sengen. Miss Greenfield ble arrestert og måtte bøte med livet.
I hotellrestauranten står bordet til Miss Greenfield alltid ferdig dekket. Og hver kveld tennes et lys for henne. Det sies at flammen sjelden står rett opp..