Tradisjon og smak fra Nermo
På Nermo Hotell, en historisk perle i Gudbrandsdalen, hører Nermoknekk til blant de syv slagene som må bakes hvert år. Men dette er ikke bare en julefavoritt – den passer like godt til Afternoon Tea, eller sammen med et godt glass rødvin og en bit Selbu Blå fra TINE.
Denne oppskriften gir ca. 50 sprø, karamellaktige småkaker som smelter på tungen – en smak av norsk tradisjon og ekte håndverk.
Ingredienser:
- 150 gram romtemperert TINE smør
- 200 gram sukker
- 2 stk eggeplommer
- 1 ss lys sirup
- ½ ts malt kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 300 gram hvetemel
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovn til 160 grader varmluft. Gjør klar stekebrett med bakepapir.
- Rør TINE smør og sukker godt sammen. Bland inn resten av ingrediensene.
- Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk til flate stenger på stekebrettet.
- Stek Nermoknekken på øverste rille i ovnen i ca 15 minutter.
- Skjær stengene som på bildet mens de er varme, ca 2 cm brede.
- Avkjøl på rist
Nyt dem rett fra ovnen, til en kopp kaffe eller te, eller som en liten søt avslutning på en hyggelig kveld.