Perfekt til julefrokosten


Gi julefrokosten et snev av norsk tradisjon – med Sundvoldens myke og gylne sveler.

Julen handler om å samles, senke tempoet og nyte de små øyeblikkene – og hva passer vel bedre enn duften av nystekte sveler? Hos Sundvolden Hotel er svelene en ekte klassiker på frokostbordet – myke, luftige og laget med omtanke. Nå kan du bringe den samme varme og tradisjonsrike smaken hjem til ditt eget kjøkken, og skape julestemning fra første bit.

Ingredienser:

1 liter TINE kefir
200 g sukker
• 1 ts vaniljesukker
• 1 ts natron
800 g hvetemel
3 egg
100 g TINE meierismør

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret og la det avkjøle litt.
  2. Pisk egg, sukker og vaniljesukker lett sammen.
  3. Rør inn kefir, natron og smør.
  4. Tilsett melet gradvis og rør til du får en jevn og fyldig røre.
  5. La røren hvile i omtrent 30 minutter – det gir ekstra luftige sveler.
  6. Stek svelene på middels varme i en takke eller stekepanne, til de er gyllne på begge sider.


Nyt dem med smør og sukker, brunost, sirup eller hjemmelaget syltetøy!