En smak av sommer!


Prøv denne eksklusive retten med friterte sjøkreps og jordskokkvariasjoner fra Bårdshaug Herregård

Denne elegante retten serveres på sommermenyen i Restaurant Ministeren, hvor sjøkreps fra dypet mellom Smøla og Hitra møter jordskokk fra egen kjøkkenhage. Blomstene som brukes som garnityr er håndplukket – en hyllest til naturen og sesongen. Perfekt som en forrett eller del av en festmiddag når du vil by på noe helt spesielt! 

Ingredienser sjøkreps:

  • 4 sjøkreps
  • 1 dl nøytral olje
  • Friske urter (f.eks. kjørvel, sitrontimian)
  • 2 egg
  • 6 ss hvetemel
  • Salt og pepper
  • 1 pose pankomel


Ingredienser jordskokkpuré:

  • 5 jordskokker
  • 3 dl fløte
  • Salt og pepper


Bakt jordskokk:

  • 4 hele jordskokker
  • 3 dl grovsalt


Jordskokkchips:

  • Jordskokk (mengde etter ønske)
  • Nøytral olje til fritering


Dillolje:

  • Fersk dill
  • Nøytral olje



Slik lager du retten:

Sjøkreps:

  1. Rens sjøkrepsene og fjern tarmen.
  2. Mariner i nøytral olje blandet med friske urter. La gjerne stå i ca. 1 time.
  3. Vend sjøkrepsen først i mel tilsatt salt og pepper, deretter i vispet egg, og til slutt i pankomel.
  4. Friter i varm olje i ca. 30 sekunder.


Jordskokkpuré:

  1. Skrell og kok jordskokkene møre i fløte.
  2. Kjør til glatt puré med stavmikser eller blender.
  3. Smak til med salt og pepper.


Bakt jordskokk:

  1. Legg hele jordskokker i en ildfast form og dekk med grovsalt.
  2. Bak i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter.


Jordskokkchips:

  1. Skrell jordskokken og skjær i tynne skiver.
  2. Friter raskt i varm olje i ca. 20 sekunder til gyldne og sprø. Pass på så de ikke brenner seg.


Dillolje:

  1. Kjør fersk dill og nøytral olje i en Thermomix på 55 °C i 5 minutter.
  2. Sil om ønskelig for en klar grønn olje.


Anrett sjøkrepsen med jordskokkpuré, bakt jordskokk, chips og noen dråper dillolje. Pynt med spiselige blomster for et sommerlig og elegant uttrykk.