Inne på Statholdergaarden
Oslo

Statholdergaarden

Åpningstider

Åpningstider

  • Mandag til lørdag:

    18.00-24.00

  • Stengt søndag, påske, pinse, fellesferie, jul og nyttår

  • Sommerstengt 13/7-4/8

Kokkekunst i unike omgivelser


Statholdergaarden er en av Oslos beste restauranter og blir drevet av Bent Stiansen. Kjøkkensjef Bent Stiansen var den første nordmannen som vant Bocuse d’Or, verdensmesterskapet for kokker. Det gjorde han i 1993.

Statholdergaarden ligger i Oslos historiske kvarter, Kvadraturen, og huset er fra 1640. Statholder Ulrik Fredrik Gyldenløve bodde i huset på slutten av 1600-tallet, og det var han som gav navn til restauranten. De vakre stukkaturtakene ble laget på 1700-tallet og regnes for å være Norges flotteste i sin sjanger.

Statholderens Mat og Vinkjeller

Stiansen lager moderne mat basert på dagferske lokale råvarer. I kjelleren finner du en mer uformell restaurant, Statholderens Mat og Vinkjeller, der vi serverer høye danske smørrebrød til lunsj og spennende skandinavisk mat til middag. Vi holder lukket lunsjen i vår og sommersesongen. Middagsservering starter fra kl. 17.00 fra tirsdag til lørdag. Sommerstengt 6/7-6/8.

 

Telefon 22 41 88 00
Adresse

Rådhusgate 11
0151 Oslo

Vertskap er Bent og Natascha Stiansen med stab. Bent vant det prestisjetunge mesterskapet Bocuse d'Or som første skandinav og nordmann i 1993. Han har i tillegg gitt ut en rekke kokebøker.