Kulinariske opplevelser lengst mot nord


Ta en tur til 78 grader nord og opplev verdens nordligste fine-dining og vinkjeller!

Huset – som det faktisk heter – ble tegnet av Jakob Hansen som også var arkitekten av Colosseum kino i Oslo. Gruveselskapet Store Norske Spitsbergen Kullkompani AS startet byggingen i 1948, og dørene åpnet den 13. oktober 1951. Siden Huset hadde en sentral beliggenhet på den tiden, ble det kalt «hjertet av byen». Det var nøytralt plassert mellom de forskjellige sosiale lag: gruvearbeiderne og administrasjonen.

Menyen på Huset er en matopplevelse og en reise gjennom Svalbard. Den forteller en historie og tilpasses etter sesong og hva naturen har å tilby. Samarbeid med lokale fangstmenn, jegere og fiskere gir tilgang til arktiske ingredienser som sel, Svalbard rein, steinrype, sopp og fjellsyre.

Ved bruk av tradisjonelle nordiske konserveringsmetoder og kulinariske teknikker kan kjøkkenet presentere unike arktiske smaker. Nøkkelord er bærekraft og bevaring, og metoder som fermentering, speking og røyking benyttes flittig.

Tidligere sjef på Huset, Hroar Holm, startet å bygge opp vinkjelleren på 80-tallet, og i dag er vinkjelleren på Huset en av Skandinavias største med over 1000 vinreferanser. Vinlisten er anerkjent av Wine Spectator med to glass og betegnelsen «Best of Award of Excellence».