Kombiner en overnatting på Sundvolden med en kulturopplevelse!


Bo på Sundvolden, opplev The Twist og Kistefos på dagen og kom tilbake til middag på Sundvolden. Ankomst og innsjekk fra kl. 10:00

Pakken inkluderer: 

  • Tidlig innsjekk
  • Inngangsbillett til Kistefos og The Twist - valgfri dag
  • 4- retters deilig middag servert i våre gamle stuer
  • Overnatting på oppgradert værelse
  • Lang og avslappende frokost i hyggelige omgivelser
  • Set utsjekk innen kl. 16:00
  • Mulig å benytte både utendørs jacuzzi og bestille behandlinger i vår spaavdeling. 

Kun 23 km og en liten kjøretur fra Sundvolden Hotel ligger Kistefos Museum. Omtalt både nasjonalt og internasjonalt har dette blitt en av Norges store opplevelser. Bygget The Twist har høstet internasjonal anerkjennelse og vi lover at hele området er verdt et besøk - rett og slett spektakulært.

Skulpturparken
Hvert år utvides skulpturparken med én eller flere skulpturer og inneholder i dag 46 skulpturer av markante samtidskunstnere som blant annet Yayoi Kusma, Fernando Botero, Claes Olenburg, Tony Cragg, Olafur Eliasson og Anish Kapoor. Mange av skulpturene er laget spesielt for Kistefos og er direkte inspirert av området, naturen og historien på Kistefos. Verkene spenner seg fra det monumentale til det unnselige, det dypsindige til det lekne. Skulpturene endrer seg i takt med været og sesongen og gjør at et besøk til skulpturparken er en opplevelse året rundt.

Kunst
Kistefos har to utstillingslokaler hvor vi viser kunst av internasjonalt kaliber i sesongen.Signaturbygget The Twist er et galleri, en bro og en skulptur i seg selv. The Twist er tegnet av de danske arkitektene i BIG - Bjarke Ingels Group og er et helt unikt utstillingslokale med varierte lyskilder og utsikt over Randselva. Galleriet vrir deg på midten i en skulpturell form og formelig svever i et 60 meter langt spenn. The Twist har vakt stor internasjonal oppmerksomhet og har blant annet blitt kåret til årets museum internasjonalt 2019 av Designboom. Nybruket Galleri ligger i en av de gamle fabrikkbygningene til Kistefos Træsliperi AS. Den industrielle arven er bevart og skaper en flott ramme for kunsten.

Industri
Kistefos slik vi kjenner det i dag ble etablert i 1996 av den norske forretningsmannen og kunstsamleren Christen Sveaas. Christen er barnebarn av Anders Sveaas som i sin tid grunnla Kistefos Træsliberi AS, et selskap som produserte tremasse på Kistefos fra 1889 til midten av 1950-tallet. Maskinene og bygningene er bevart og skaper i dag en "levende fabrikk" for de besøkende på Kistefos. Industrihistorien går igjen som en rød tråd gjennom hele parken, og er uløselig knyttet til Kistefos’ historie. Randselva bukter seg gjennom hele området og var i sin tid selve grunnlaget for industridriften. I dag fremstår elva som en vakker og beroligende signatur, og flere av skulpturene i parken har hentet inspirasjon fra nettopp vannet og industrihistorien.


Åpningstider
I sesong fra tirsdag til søndag 11 - 17
Alle dager i juli 11 - 17

Prisliste:
· Voksen 180,-
· Barn t.o.m. 16 år Gratis
· Honnør/Student 150,-
· Grupper 150,-
· Områdebillett utenfor åpningstid/sesong 100,-