BERGEN

Høytids- og festdager på Bryggen Tracteursted

Et hyggelig samvær


Året består av mange høytider, markeringer og familiedager som er verdt å feire sammen med de du er glad i. Det beste med slike dager er at det er en utmerket anledning til å samle familie og venner til hyggelig samvær rundt bordet.  Om du er på jakt etter lokaler til konfirmasjon eller et mindre selskap med venner eller familie, har vi ulike lokaler å velge mellom. Våre lokaler reserveres kun for dere, slik at dere får sitte i ro og fred uten å bli forstyrret, og vi sørger for at dere blir godt ivaretatt.

Fest og møte i Schøtstuen

Bryggen Tracteursted holder åpent for lukkede selskaper hele året med en total kapasitet på 160 personer. Her kan du og dine gjester nyte fantastisk service og tradisjonsrik mat av lokale råvarer på en av Bergens kvalitetsrestauranter.

Bryggen Tracteursted har vært et festlokale siden Hanseatenes tid.I Hansatiden hadde de fleste gårdene på Bryggen en egen Schøtstue. De var Hanseatenes sosiale møtepunkt og forsamlingsrom. På grunn av brannfaren var Schøtstuene og ildhusene de eneste stedene på Bryggen der bruken av åpen ild var lovlig. Her kunne de varme seg etter lange arbeidsdager i kalde, mørke kontorstuer, samt tilberede og spise varme måltider. Schøtstuene var også stedet for fester og seremonier. I dag er det fire igjen av dem, hvorav vår "Svensgårdens Schøtstue" anno 1708 er fredet og den eneste som fortsatt står på sin opprinnelige plass.

Perfekt for en sammenkomst på historisk grunn.