En gastronomisk opplevelse i Norges frukthage


Siderhuset Ola K ligger idyllisk plassert på Nå i Hardanger mellom fjord og fjell - midt i Nordens siderparadis. Siderhuset ble etablert våren 2021 som et supplement til det de fantastiske siderprodusentene i regionen har skapt de siste årene. 

Husets historie begynner helt tilbake i 1912, da bygget som en praktisk anlagt landhandel der de lokale kunne handle sine varer, sende og hente post. Ikke minst fungerte huset som en samlingsplass.

100 år senere er huset igjen en naturlig samlingsplass og tilbyr mat av ypperste kvalitet med skiftende menyer og inspirasjon hentet fra Norges fruktfat, Hardanger. Restauranten serverer 2-retters lunsj og 3-retters middag basert på så lokale råvarer som mulig av høy kvalitet.

Her finner du også et rikt utvalg av vin og ikke minst sider. En sider for enhver gane; alt fra tørr til sødmepreget musserende til blandingssider og de mer intense is-siderene, alle kjennetegnet av en syrefriskhet.

Restauranten ligger ca. 2,5-3 timer fra Bergen ved Sørfjorden i Hardanger. Det er flere reisealternativer for kollektivtransport som buss, buss-båt, tog-buss. Fra Bergen kan du reise via Norheimsund, Rosendal og Odda, samt gjennom Voss og Kvandal. Nærmeste overnatting er i Odda, Lofthus og Utne.