Et tradisjonsrikt sted i Bøverdalen for de kresne og eventyrlystne


Ved inngangsporten til Jotunheimen ligger Røisheim Hotell. Her kombineres moderne komfort med god mat, historisk sus og rike naturopplevelser.

Gjennom århundrer har Røisheim tilbudt husly for reisende mellom øst og vest. Et opphold i dag er en reise i historie, med fem stjerners krav til komfort og kulinariske opplevelser. Hotellet var opprinnelig en gammel skysstasjon fra 1858 og med vernede hus i tun fra 1700-tallet. Tunet på Røisheim består av 14 verneverdige hus i et frodig landskap, og hotellet har 24 rom, alle med sin unike egenart, som vitner om stedets historie. Kulturarven i de fredede husene bevares gjennom bruk og nøye vedlikehold i samarbeid med den norske Riksantikvaren. 

Røisheim har lang tradisjon i å ta imot kresne og eventyrlystne fjellturister, enten de er på jakt etter tindebestigninger eller opplevelser i høyfjellet, eller søker den gamle og vernede skysstasjonens stemning og matopplevelser. Her har man et vell av muligheter for en aktiv ferie, både vår, sommer og høst.  

Foruten den unike atmosfæren og muligheten for rike naturopplevelser, er maten er en av de aller beste grunnene til å avlegge Røisheim et besøk. Her er hvert måltid en fest, med dagens 4-retters meny basert på norske tradisjoner og lokale råvarer som ett av de definitive høydepunktene. Røisheims vinkjeller er også verd et besøk.

Hotellet holder åpent fra mai til september hvert år.