Besøk stamstedet til Kristianiabohemene


I 1874 åpnet Grand Café dørene, den gang Oslo het Kristiania. Det var her det hele startet. Caféen var stamstedet for blant andre Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun, Gustav Vigeland og Fridtjof Nansen i tillegg til en rekke andre 'Kristianabohemer'.

Nå har en ny æra startet. Grand Café har nå åpnet i ny drakt og det er lagt vekt på å bevare de historiske linjene tilbake til 1874. Dekorhimlingene til Lars Backer er avdekket og gjenskapt, de originale Thonet-stolene er renovert og de tre berømte Krohg-maleriene er bevart. Men, for å skape en Grand Café som ikke bare ser tilbake, er det fokusert på å skape ny historie, nye smaker og opplevelser.

Nye Grand Café har blitt en restaurant med en helt spesiell atmosfære. Det er bokstavelig talt høyt under taket, en storstue med plass til i underkant av 200 gjester. Teamet av om lag 20 kokker ledes av de to kjøkkensjefene Alexander Østli Berg og Christofer Bengtsson. Kjøkkenet er åpent med innsyn til kokkene som tilbereder mat med råvarer hovedsakelig fra Norden, med noe innspill fra andre deler av verden.

Vinkjelleren med vinbar ligger i etasjen under restauranten. Med over 16.000 flasker og mer enn 1.500 ulike viner kan Grand Café tilby en rikholdig vinopplevelse.