Et unikt hotell i hjertet av vakre Risør


Det Lille Hotel består av 19 ulike, komfortable hotellsuiter i møysommelig restaurerte historiske bygninger i en av verdens beste bevarte trehusbyer. Alle suitene har et unikt tema som forteller om byens rike maritim historie. Her kan du drømme å bo som en Risør borger under seilskutetiden!

Noen av suitene er perfekte for to, koselige og romantiske - gjerne med peis. Noen er store og staselige med selskapslokale og plass til flere. 15 av suitene finner du midt i Risør sentrum i bygninger fra 1850-tallet mens fire er lokalisert i Buvika i et helt magisk fredet hus fra 1750 - vakkert beliggende ved sjøen og Risør Trebåtbyggeri. 

Er du tidlig ute før sommeren kan du også tilbringe noen netter i «Konsulatet», en tidligere klokkerbolig bygd i 1863 med original vinkjeller, spisestue, soverom med peis, og en vakker hage med basseng.

Lidenskapen for byens rike sjøfartshistorie, maritime antikviteter og spennende innredning ble utgangspunktet for hotellets gründere, og de siste 25 årene har hotellet utviklet seg stadig med blant annet nye selskaps- og konferansefasiliteter.

Risør er berømt for sin sjømat, og gjester kan bestille et deilig skalldyrfat levert i suiten. Det tilbys også levering av frokost på rommet. Det er kort vei til flere bra spisesteder og utesteder, og vil dere utforske Risør på egenhånd har hotellet også sykler til utlån.

Hotellet er tildelt Norsk Kulturarvs Olavsrosa og Fylkeskommunens Bygningsvernpris.