Velkommen til Det Lille Hotel - «Seilskutebyen» Risørs vel bevarte hemmelighet.


Perlene: 17 komfortable «Sjømanns suiter» i restaurerte hus i historiske Risør.  De fleste ligger midt i sentrum i bygninger fra 1863. Noen i «Vatikanet», et fredet hus fra 1750, vakkert beliggende ved sjøen og Risør Trebåtbyggeri.

Lidenskapen for Risørs rike sjøfartshistorie, maritime antikviteter og spennende innredning ble utgangspunktet for hotellets gründere, og de siste 25 år har hotellet utviklet seg stadig med bla  selskaps -og konferansefasiliteter.

I 2018 åpnes “Konsulatet”, tidl. klokkerbolig bygd 1863 med original vinkjeller, spisestue, soverom med peis, og en vakker hage med basseng. Hotellet er tildelt Norsk Kulturarvs Olavsrosa og Fylkeskommunens Bygningsvernpris.

Risør er berømt for sin sjømat og gjester kan bestille et deilig skalldyrfat levert i suiten.  Det tilbys også levering av frokost på rommet. Det er kort vei til flere bra spisesteder og utesteder.

Aktiviteter/opplevelser:

Guidet byvandring i Risørs historiske gater, og festningsanlegget på Urheia. Skjærgårdstur med den gamle redningsskøyta «Risør II» og omvisning på Moen Trebåtbyggeri. Havpadling i skjærgården. Dagstur eller båttur til Lyngør.

Hotellet har et spennende matkurs konsept, og kan tilby vinsmaking/ølsmaking med vinskribent Mads Endresen.

Gjestene kan bestille massasje -og velværebehandling i suiten.

Sykler er tilgjengelig for gratis disposisjon av gjester.