Et unikt hotell i hjertet av vakre Risør


Det Lille Hotel består av 9 dobbeltrom i byens gamle Tollbod og 19 hotellsuiter i møysommelig restaurerte, historiske bygninger spredt rundt i en av verdens best bevarte trehusbyer. Alle suitene har et unikt tema som forteller om byens rike, maritime historie.

Noen av suitene er perfekte for to, koselige og romantiske - gjerne med peis. Noen er store og staselige med selskapslokale og plass til flere. 15 av suitene finner du midt i Risør sentrum i bygninger fra 1850-tallet mens fire er lokalisert i Buvika i et fredet hus fra 1750 - vakkert beliggende ved sjøen og Risør Trebåtbyggeri.

Er du tidlig ute før sommeren kan du også tilbringe noen netter i «Konsulatet», en tidligere klokkerbolig bygd i 1863 med original vinkjeller, spisestue, soverom med peis, og en vakker hage med basseng.

I mai 2023 åpnet hotellet et nytt hotell i Strandgata 10. Den gamle Tollboden har nå blitt et hotell med 9 luksuriøse dobbeltrom og resepsjon i første etasje. Her finner du også en av våre nye restauranter, Tollboden 1865.

Lidenskapen for byens rike sjøfartshistorie, maritime antikviteter og spennende innredning ble utgangspunktet for hotellets gründere som har brukt 30 år på å utvikle hotellet. Etter at familien Bertelsen tok over hotellet i 2021, har hotellet blitt utvidet med Tollboden og to restauranter og har nå god kapasitet til både større konferanser, bryllup og andre selskaper. Det er kort vei til alt av butikker og restauranter og vil dere utforske Risør på sykkel, har hotellet el-sykler til utleie.

Hotellet er tildelt Norsk Kulturarvs Olavsrosa og Fylkeskommunens Bygningsvernpris.