Å gi seg selv ro, tid og nyte av atomsfæren


Erzscheidergården ble bygget på 1600-tallet, og bærer fremdeles mye av Bergstadsjelen med seg. Bygningen og rommene er tydelig inpirert av naturen, kulturen og menneskene på Røros. Her er fortidens tømmervegger kommet til heder og verdighet igjen, og hvert av de 24 rommene er gitt sitt eget unike særpreg. 

Hotellet er kjent for sitt varme vertsskap og en frokost det går gjetord om - med nystekte brød, rundstykker og vafler i hotellets koselige spisesal. I den hyggelige peisestuen finner du alltid både hjemmebakst og kaffe.

Erzcheidergården er et umerket utgangspunkt for å oppleve det eventyrlige verdensarvstedet Røros, med sin 333 år lange historie som bergstad. Rørosmuseet og Olavsgruva eller byvandring med guide kan anbefales. 

Hvordan komme hit:
Fra Oslo: Riksvei 3 til Tynset, fylkesvei 30 til Røros.
Fra Trondheim: E6 til Støren, fylkesvei 30 til Røros.
Fra Værnes: Riksvei 705 via Tydal til Røros.

Fra Oslo går det tog sju ganger per dag, med togbytte på Hamar. Turen tar cirka fem timer. Fra Trondheim går det tog tre ganger per dag, og turen tar cirka 2,5 timer. Se rutetider på vy.no.

Det går to daglige flyavganger hver vei mellom Røros og Oslo, mandag til fredag. På søndager er det èn avgang fra Røros til Oslo, og to avganger fra Oslo til Røros. Turen tar 54 minutter med Widerøe fra Gardermoen.