Fasaden av Kviknes Hotel
Balestrand ved Sognefjorden

Kviknes Hotel

Å slå opp verandadøren og se Sognefjorden


Idyllisk plassert i hjertet av Sognefjorden ligger Kviknes Hotel. Gjennom fire generasjoner har perlen i Balestrand vært et mål for både kongelige, kjendiser og eventyrlystne.

Kviknes Hotel ligger i sentrum av den vakre og frodige vestlandsbygda Balestrand. Her strekker fjordarmene seg videre innover i landet, med dramatiske landskap og små grender. På Balholm strekker gjestgivertradisjonene seg tilbake til 1752.

På hotellet har familien Kvikne vært vertskap siden hotellet ble reist i sveitserstil i 1877, og til tross for både ombygginger og utvidelser har hotellet ved fjorden klart å beholde sitt unike særpreg. Kviknes Hotel er i dag et moderne hotell med sjel og atmosfære, og både kunstverk og klenodier samlet gjennom generasjoner bidrar til å gi hotellet sin spesielle stil.

Hotellet legger stor vekt på mat- og vinopplevelser. Råvarene kommer så langt som mulig fra lokale produsenter, og hotelldirektør Sigurd Kvikne og hovmesteren lar deg velge mellom 300 ulike viner fra husets vinkjeller.

Telefon +47 57 69 42 00
Hjemmeside

www.kviknes.no

Adresse

Kviknevegen 8
6899 Balestrand

På Kviknes Hotel strekkjer gjestgjevar-tradisjonane seg tilbake til 1752. Ole Kvigne overtok hotellet i 1877 saman med kona Kari og broren Knut. Frå då av starta ei rivande utvikling som har halde fram heilt til i dag. Heile tida har familien Kvikne vore vertskap på hotellet ved Sognefjorden. No er det ein ny generasjon som fører arven frå Ole og Kari Kvikne vidare. Sigurd Kvikne har den daglege leiinga, saman med syskena Marta og Kari.

Majestetisk utsikt fra Kviknes Hotel