Å slå opp verandadøren og se Sognefjorden


Idyllisk plassert i hjertet av Sognefjorden ligger Kviknes Hotel. Gjennom fire generasjoner har perlen i Balestrand vært et mål for både kongelige, kjendiser og eventyrlystne.

Kviknes Hotel ligger i sentrum av den vakre og frodige vestlandsbygda Balestrand. Her strekker fjordarmene seg videre innover i landet, med dramatiske landskap og små grender. På Balholm strekker gjestgivertradisjonene seg tilbake til 1752.

På hotellet har familien Kvikne vært vertskap siden hotellet ble reist i sveitserstil i 1877, og til tross for både ombygginger og utvidelser har hotellet ved fjorden klart å beholde sitt unike særpreg. Kviknes Hotel er i dag et moderne hotell med sjel og atmosfære, og både kunstverk og klenodier samlet gjennom generasjoner bidrar til å gi hotellet sin spesielle stil.

Hotellet legger stor vekt på mat- og vinopplevelser. Da hotelldirektør Sigurd Kvikne fikk kjeft for dårlig vinutvalg på Kviknes Hotel, meldte han seg på kurs – og ble lidenskapelig opptatt av vin. Sammen med hotellets hovmester lar han deg nå velge mellom 300 ulike viner fra Sognefjordens største og mest innholdsrike vinkjeller.