Designhotellet ved Rogalands største innsjø


Energihotellet tegnet av arkitekt Geir Grung i modernistisk stil, ligger elegant plassert i fjellsiden ved Nesflaten – med panoramautsikt over Suldalsvatnet.

Hotellet har i dag 31 rom fordelt på to bygg. Hovedbygget «Originale Grung» ble oppført på 1960-tallet og er tegnet av Geir Grung i forbindelse med utbyggingen Røldal-Suldal Kraft – som regnes som et av Grungs fremste verk. Denne delen av hotellet var tidligere «messa» til Norsk Hydros kraftanlegg og har blant annet originale 60-talls møbler og en elegant gullpeis intakt. Rommene er minimalistisk innredet og utformet med utsikten og naturen i fokus. 

På Energihotellet kan gjestene oppleve modernismens minimalistiske tilnærming til arkitektur gjennom ren og enkel design med store flater og rene linjer. Denne arkitekturen skaper en harmonisk balanse som gjestene kan nyte mens de beundrer den spektakulære utsikten og den vakre naturen rundt hotellet.

Matopplevelsene står i stil med omgivelsene - kortreist og ekte. Her kan du smake aure og røye fra Suldalsvatnet, kje fra Nesflaten, villsau fra Mokleiv, laks fra Hjelmeland og angus fra Sand med urter og grønt fra egen kjøkkenhage.

Hotellet passer for grupper/selskap som ønsker et helt hotell for seg selv, par som er på jakt etter en spesiell opplevelse og turister som vil oppleve norsk natur og arkitektur på sitt beste.