Hvorfor skal gjesten besøke din region og dere i sommer?
– Vestlandet er verdens vakreste sted – spesielt Bergen, sier Bjarte entusiastisk. Her snakker vi en helt ubeskjeden vestlending og bergenser!
Vi har alt, naturen, råvarene, folkene – her møtes natur og kultur på sitt beste. Daler, fjorder, fjell og sjø – det er ikke bare et lite stykke Norge, det er Norge.
– Jeg har ingenting å tilføye, sier Christina med et smil. Det der var jo poesi!
Hva er deres favorittsted i regionen som man bør sjekke ut?
– Hvis det ikke er Fløyen vi snakker om, må det bli Flåm og Undredal, sier Bjarte. Der får du fjorden, geiter og en geitost som bør smakes.
Og selvfølgelig Bekkjarvik på Austevoll utenfor Bergen, legger begge til. Ørjan og gjengen der leverer en helt spesiell opplevelse, med både mat, drikke og ikke minst stedet.
Har dere en favorittaktivitet eller opplevelse man bør sjekke ut?
- Kanopadling på Skomakerdiket på Fløyen, en lavterskelaktivitet som passer for alle. Ta banen opp og gå den lille rusleturen bort til idylliske Skomakerdiket. Stikk innom Skomakerstuen og nyt en nystekt svele med utsikt over vannet.
- Siderruten i Hardanger, der man besøker sidergårdene og produsentene.
- Rallarveien, Flåmsbanen og ziplinen i Flåm. Ziplinen er helt rå! Men ta den helst i oppholdsvær… Jeg prøvde i regn og det kjentes når regnet treffer deg hardt, ler Bjarte. Selv med høydeskrekk går det fint – og kanskje møter du noen geiter nedi dalføret ved den gamle seteren.
Har dere en eller flere fjellturer du ønsker å tipse gjesten om?
– Vidden i Bergen er en klassiker. Jeg har ikke gått den på over 30 år, sier Bjarte og ler, men gjestene våre sier det er en utrolig fin tur.
– Start turen fra Ulriken, anbefaler Christina. Og avslutt den med noe forfriskende i Fløirestauranten. Et glass på uteserveringen mens solen går ned over byen – det er lite som slår det.
Hva er spesialiteten i din region som man bare må teste ut?
– Fiskesuppen på Fløyen, persetorsk på Bien, øl fra 7 Fjell, gin fra Bareksten, og smalahove fra Voss, utroper Bjarte.
– Og skalldyr fra Øygarden, legger Christina til. Det meste av skjell og sjømat man får servert på de mest anerkjente restaurantene i Skandinavia kommer faktisk derfra. Prøv gjerne noen mindre kjente arter som teppeskjell, kuskjell, oskjell og kråkeboller.
❤️ Frister det å besøke Christina og Bjarte? Les mer om restauranten her!