Å nyte havets delikatesser i Austevolls lune havn


Bekkjarvik Gjestgiveri har havet og historia i ryggen, og ligg på ei av øyperlene i Austevoll kommune, sør for Bergen. Gjestgiveriet kom til på kongeleg befaling då danske Kong Christian Quart på 1600-tallet bestemte at gjestgjevarhus skulle byggjast for kvar halve eller heile dagsreise i skipsleia.

Bekkjarvik Gjestgiveri vart bygd på slutten av 1600-tallet og har teke i mot losjerande i over tre hundre år. Vertskap Asta & Øystein Johannessen driver stedet i lag med sønene  Ørjan  & Arnt, Ørjan blei verdensmester i den prestisje fulle konkurransen  Bocuse d`Or 2015. Tidligere har han tittelen Europamester  i Bocuse d`Or 2012. Tvillingbroren  Arnt har i disse dager blitt kåra til Årets Kjøkkensjef 2014 av NKL.

 

Michelin anbefaler

Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll får omtale og anbefaling i den nye Michelin guiden. Heller ikke i år ble det stjerner i den anerkjente matguiden til restauranter i Hordaland.

Bekkjarvik og Austevoll i si heilheit er også ein stad med sydande liv og mange kulturelle hendingar finn stad her kvart år. Konsertar, både store og små, kunstutstillingar, revyar og liknande.

Nytt tilbud for gjester. Elbil med plass til to personer kan leies hos oss. Gode muligheter til å utforske Bekkjarvik og Austevoll. Elbilene koster 350 kr å leie per time.