Reisebrev fra Lysebu og romantisk weekend med din kjære
Tilbake
Av Cecilie Moestue

Reisebrev fra Lysebu

Romantisk weekend med din kjære på Lysebu!


Høyt over Oslo like ved Holmenkollen, ligger denne litt “hemmelige” og bortgjemte perlen av et hotell. I den lune peisestua nyter dere en rykende kopp kaffe eller kakao ved den knitrende peisen. Stedet er som skapt for å skru ned tempoet, og ta vare på hverandre. Kanskje tusler dere i badekåpen ned til bassenget for en herlig dukkert, eller bestiller en times avslappende massasje.

Utenfor er skogslandskapet vakkert, med snødekte trær og trolsk stemning. Hotellet ligger ved Voksenkollen, bare 20 minutters kjøring fra Oslogryta.

I restauranten er det dekket opp til et usøkt måltid. På Lysebu kan de virkelig snakke om et bord med utsikt! Tryvannståret og snøtunge trær setter en vakker ramme rundt kvelden.

Kjøkkensjefen serverer saltet kamskjell fra Frøya med syltet knutekål, eple, solbær og tang.

Belgisk vaffel med kvede, tindved og peanøtt-is er kokkens utvalgte dessert.

Peisestuas lune atmosfære gir en stemningsfull avslutning på kvelden.

På Lysebu kan dere nyte frokosten i fred og ro, ved å få den servert på rommet. Grip muligheten til å få litt luksusfølelse, og gled dere over at dere slipper å haste avgårde.

Visste du at Lysebu har egen gavebutikk med skandinaviske design- og interiørvarer? Kanskje passer det å ta med noe hjem?

Hotellet har også egen honning, og mer kortreist blir det ikke. Bikubene er satt ut i skogen rett utenfor, og honningen kan du smake ved frokosten, eller kjøpe med deg hjem.

Før hjemreisen anbefales en tur i nærmiljøet. Nordmarkas mange skiløyper ligger rett utenfor døren. Hva med en aketur i Korketrekkeren på hotellets kjelke med plass til to?

Tekst og foto: Cecilie Moestue