Å oppleve Jugendbyen i fulle drag


Brosundet er et sted for drømmer. Ytterveggene til hotellet faller rett ned i det vakre Brosundet i sentrum av Ålesund. Akkurat som fordums tider, kan du fra vinduene i bygningene fortsatt se båtene seile inn og ut av sundet, og fiskeskøytene som leverer sin ferske fangst.

Det er forankringen i historien til de gamle sjøbodene i kombinasjon med et fornyet, urbant og internasjonalt uttrykk som gir Brosundet sin kontinentale følelse i stemningsfulle omgivelser. Hotellet består av 129 rom, Molja Fyr, restauranten Apotekergata No.5 og Arkivet Bar.

Ålesund er en av verdens mest attraktive destinasjoner for de som søker naturbaserte opplevelser og ligger spektakulært plassert på flere øyer, der fjordene og Sunnmørsalpene møter havet. Byen har en lang og interessant historie. Etter den ødeleggende bybrannen i 1904 ble byen gjenoppbygget i den særpregede jugendstilen som nå preger arkitekturen i sentrum. Fra sentrum har man nærhet til storhavet, unike øysamfunn og spektakulære fjorder med stupbratte fjellsider. Ålesund er et fantastisk utgangspunkt for utforsking av tindepanoramaet i Sunnmørsalpene.

Byen gjenspeiler Ålesundernes personlighet. Som besøkende vil du erfare at historien og det moderne bylivet lever side om side. Ålesund er preget av en historie knyttet til sjøfart og fiskehandel, men også av teknologi og fremtidsrettet næringsliv. Et rikt kulturliv finner sin inspirasjon i lokale tradisjoner og internasjonale impulser.