Moderne rorbuer med lang tradisjon


Med storhavet foran og dramatiske Lofotfjell bak, ligger Svinøya Rorbuer. Et levende lite fiskevær på en øy i Svolvær havn, nå med bro og kort vei til Svolvær sentrum. Idyllisk plassert mellom fiskemottak, brygger og gammel lokal bebyggelse.

I 1831 fikk Svinøya sin første gjestgiveribevilling. I snart 200 år har Svinøya tatt imot gjester og drevet fiskemottak, selve livsnerven på stedet.

Her, midt i havnen, kan man nyte stillheten fra sin egen rorbu. Rorbuene ligger alle vakkert til i terrenget - velutstyrte med plass til mellom 2 og 8 personer. Gammelt håndverk og tømmer er bevart for å gi følelsen av hvordan en rorbu var i de dager fiskerne rodde Lofoten med årer og seil.

På Børsen spiseri, innredet i gammelbrygga fra 1828,  finner du en av Nord-Norges beste restauranter. Her serveres de aller ferskeste råvarene fra Lofotens unike spiskammers, med tørrfisk som en selvsagt spesialitet: Ureist mat fra Svinøya!

Bor du på Svinøya ligger alt til rette for et aktivt opphold, enten du reiser med venner og familie eller i jobbsammenheng. Svinøya Rorbuer tilbyr blant annet lofotfiske, kajakkpadling, toppturer og natursafari med RIB.