Fasaden av Svinøya Rorbuer
Foto: Tommy Simonsen
Lofoten

Svinøya Rorbuer

Bestill nå
Fra kr 1 985

Moderne rorbuer med lang tradisjon


Med storhavet foran og dramatiske Lofotfjell bak, ligger Svinøya Rorbuer. Idyllisk plassert mellom fiskemottak, brygger og gammel lokal bebyggelse.

I 1831 fikk Svinøya sin første gjestgiveribevilling. Da som nå er Svinøya et levende lite fiskevær på en øy i Svolvær havn, nå med bro og kort vei til Svolvær sentrum. I snart 200 år har Svinøya tatt imot gjester og drevet fiskemottak, selve livsnerven på stedet.

Her, midt i havnen, kan man nyte stillheten fra sin egen rorbu. Rorbuene ligger alle vakkert til i terrenget - velutstyrte med plass til mellom 2 og 8 personer. Gammelt håndverk og tømmer er bevart for å gi følelsen av hvordan en rorbu var i de dager fiskerne rodde Lofoten med årer og seil.

På Børsen spiseri, innredet i gammelbrygga fra 1828,  finner du en av Nord-Norges beste restauranter. Her serveres de aller ferskeste råvarene fra Lofotens unike spiskammers, med tørrfisk som en selvsagt spesialitet: Ureist mat fra Svinøya!

Bor du på Svinøya ligger alt til rette for et aktivt opphold, enten du reiser med venner og familie eller i jobbsammenheng. Svinøya Rorbuer tilbyr blant annet lofotfiske, kajakkpadling, toppturer og natursafari med RIB. 

Telefon +47 76 06 99 30
Hjemmeside

www.svinoya.no

Adresse

Gunnar Bergs vei 2
8300 Svolvær

Foto: Tommy Simonsen

Ola Skjeseth, Anders Løvik, Anders Alsvik og Synnøve Nilsen tar deg vel imot på Svinøya! Lyset, havet og fjellene har gjennom århundrer lokket tilreisende kunstnere og andre til Svolvær og i dag regnes byen for kunst og kulturbyen i Lofoten. Mest kjent er byen for sine fiskerier, verkstedindustri og handelsvirksomhet.

Opplev nordlyset fra Svinøya Rorbuer