Se nordlyset danse på nattehimmelen


Nordlyset, også kalt Aurora Borealis, er naturens mest spektakulære lysshow.

Det kommer mennesker fra alle verdenshjørner reisende til Lofoten for å oppleve dette lysfenomenet. Lofotens beliggenhet og siktlinjer gjør at du kan se nordlyset i alle retninger. I tillegg gir beliggenheten en svært lang nordlyssesong.

Nordlyset kan ofte sees fra 20 august til midten av april.

Kombinasjonen av øyer med høye fjell som strekker seg opptil 1000 m.o.h gjør at værforholdene kan være svært lokale. Selv om det er overskyet på sørsiden kan det være klarvær mot nord, øst eller vest. I mange tilfeller vil man kunne se nordlys fra hver en avkrok rundt om i øyriket. De korte avstandene i Lofoten gjør at man kan forflytte seg med nordlysaktiviteten, og komme seg fra nordsiden til sørsiden i løpet av svært kort tid.

I Lofoten har de flere lokale og svært dyktige nordlysguider som er lidenskapelig opptatt av nordlyset og foto. De kjenner øyriket godt, har svært god forståelse for de klimatiske variasjonene og finner de beste lokasjonene for å oppleve nordlyset etter værforholdene. Flere av veiene i Lofoten er smale og svingete og som tilreisende kan det derfor være uvant å kjøre på enkelte av våre veier. I nordlyssesongen kan det også være krevende kjøreforhold på grunn av nattefrost, snø og mildvær. Svinøyas lokale nordlysguider kjenner veiene og føreforholdene svært godt og har både forsikringer og turvognløyve i orden.

Det er ikke alltid du ser nordlyset der du overnatter selv om det er meldt nordlys. De lokale guidene finner som regel nordlyset selv i overskyet vær hvis de klimatiske forholdene er de rette.