Livet er annerledes i Gamlebyen


Gamlebyen i seg selv er et flott område å bruke mye tid på. Livet er annerledes i Gamlebyen. Tilbakelent og behagelig. En egen bydel i Fredrikstad der mange bor og lever i festningsbyens mange flotte bygninger. Praten går lett mellom både fastboende og tilreisende, her er alle velkommen.

Her finner du små butikker med alt mulig rart, klesbutikker, smed, keramikere, kunstnere, gallerier, koselige kafeer, restauranter, museum og Glasshytta, der du både kan se på at det blåses glass, delta selv og handle. Butikkene er søndagsåpne hele året. I tillegg er det frimarked på torget hver lørdag, og i adventstiden forvandles hele Gamlebyen om til en juledrøm med sitt store julemarked hver helg.

Hotellet har mange gode naboer, som Gamle Fredrikstad Golfklubb, med 18-hulls bane og minigolf, i gåavstand fra hotellet. Kongstenhallen ligger like nært, der mange større arrangementer avvikles gjennom året, som Fredrikstad Cup, messer og andre større stevner. Her ligger også Kongstenbadet, et samlingssted for områdets store og små, spesielt sommerens utebassengområde. Unike Kongsten Fort står åpent for besøk året rundt.

Ønsker du deg til bysentrum og den populære bryggepromenaden, tar en gratis ferge deg dit. Selve turen er en opplevelse i seg selv.

Ta gjerne med gode spasersko for en morgentur langs vollane. Å jangle på vollane, som de lokale sier, senker skuldrene og gir en deilig start på dagen. Gatene er brolagt, så vi anbefaler damene å bruke lav hæl fremfor stiletthæler til festligere stunder.