Livet er annerledes i Gamlebyen


Gamlebyen i seg selv er et flott område å bruke mye tid på. Livet er annerledes i Gamlebyen. Tilbakelent og behagelig. En egen bydel i Fredrikstad der mange bor og lever i festningsbyens mange flotte bygninger. Praten går lett mellom både fastboende og tilreisende, her er alle velkommen.

Her finner du små butikker med alt mulig rart, klesbutikker, smed, keramikere, kunstnere, gallerier, koselige kafeer, restauranter, museum og Glasshytta, der du både kan se på at det blåses glass, delta selv og handle. Butikkene er søndagsåpne hele året. I tillegg er det frimarked på torget hver lørdag, og i adventstiden forvandles hele Gamlebyen om til en juledrøm med sitt store julemarked hver helg.

Hotellet har mange gode naboer, som Gamle Fredrikstad Golfklubb, med 18-hulls bane og minigolf, i gåavstand fra hotellet. Kongstenhallen ligger like nært, der mange større arrangementer avvikles gjennom året, som Fredrikstad Cup, messer og andre større stevner. Her ligger også Kongstenbadet, et samlingssted for områdets store og små, spesielt sommerens utebassengområde. Unike Kongsten Fort står åpent for besøk året rundt.

Ønsker du deg til bysentrum og den populære bryggepromenaden, tar en gratis ferge deg dit. Selve turen er en opplevelse i seg selv.

Ta gjerne med gode spasersko for en morgentur langs vollane. Å jangle på vollane, som de lokale sier, senker skuldrene og gir en deilig start på dagen. Gatene er brolagt, så vi anbefaler damene å bruke lav hæl fremfor stiletthæler til festligere stunder.

Privat suite på Kongen Torv
Opplev en annerledes overnatting i flotte historiske omgivelser, og book en egen suite i stallen på Kongens Torv i hjertet av Gamlebyen. Suiten er av høy standard med unike detaljer.

I samarbeid med Elisabeth Gyllensten og Geir Stahl – eiere av «Det gamle Raadhus med stallbygning anno 1767» – kan hotellet også tilby opphold i stallbygningen ved Kongens Torv. Man disponerer nær sagt hele bygningen og kan fritt benytte den koselige bakgården. Fra tid til annen er det kunstutstillinger i hovedhuset og du er selvsagt invitert.

Raadhusstallen er nylig restaurert, i nært samarbeid med byantikvar og fylkeskonservator, og inneholder hovedsoverom og bad i stallen i 1. etasje, kjøkken og stue i 2. etasje i det gamle høyloftet, samt et ekstra soverom kalt Jomfruburet. Totalt fire sengeplasser og 85 kvm med romslig plass.

Eiendommen har en rik historie. Hovedhuset ble oppført som bolig for borgermester Morten Niemann etter bybrannen i 1764 – og stod ferdig i 1767. Stallbygningen er trolig fra samme år. I 1774 ble eiendommen overtatt av Fredrikstad by, og ble byens første ordentlige rådhus – noe det skulle være frem til 1865. I denne perioden var to rom i stallbygningen benyttet som byens gjeldsfengsel og fyllearrest. Også disse er nå restaurert og kan besøkes.

Fra 1865 frem til 2001 holdt Fredrikstad Sparebank til her. I denne perioden ble stallbygningen også benyttet som boligrom for flere familier – som slakter Hauglund med kone, datter og sønn på 1860-tallet. Her tilbys også langtidsleie.