Ikonisk landemerke med førsteklasses mat og vakker utsikt


Førsteklasses og sesongbaserte retter med Oslos beste utsikt. Landemerket i Ekebergåsen ble anlagt i 1927, og er også et av landets fineste eksempler på klassisk funksjonalisme.

I 1927 vant Oslo-arkitekten Lars Backer konkurransen om å tegne den nye Ekebergrestauranten. Den opprinnelige restauranten ble oppført allerede i 1916, av Tiedemanns Tobakksfabrikk. To år etter konkurransen, i 1929, sto et av Europas fremste funkisbygg ferdig, til glede for hele Oslos befolkning. I dag er bygget fredet, og all oppussing bygger på tanken om å ta vare på det klassiske, men modernisere for en ny tid. 

Mot slutten av nittitallet ble Ekebergrestauranten stengt og fikk forfalle uten tilsyn, inntil Christian Ringnes og Eiendomsspar kjøpte stedet og annonserte en storstilt satsing. Sammen med restauratør Bjørn Tore Furset har de nå skapt et moderne hus som samtidig har bevart alle de klassiske trekkene. 

På uteserveringen foran huset er det utekjøkken med bl.a. pizza fra vedfyrt uteovn. Den innebygde verandaen har fine dining-restaurant i sommersesongen.

À la carte-restauranten i første etasje serverer en sesongbasert meny laget av friske råvarer. Her finnes også et chambre séparée med plass til 12 gjester og en mezzanine med plass til 30.

I andre etasje ligger Festsalen med plass til 160 personer til middag og rommene Peisestuen og Utsikten, som kan leies hver for seg eller slås sammen til selskaper med opptil 70 gjester.