Å våkne opp til synet av Gaustatoppen


Rjukan Admini Hotell kan by på et av fylkets mest særegne overnattings-, konferanse-  og selskapslokaletilbud. Hotellet inngår i den store industrielle historiefortellingen som plasserte Notodden/Rjukanregionen på UNESCOs Verdensarvlista i 2015.

Fram til sommeren 2015 tilhørte lokalene Norsk Hydro og ble brukt som selskapets representasjonsbolig. Inntil da var det bare spesielt inviterte som fikk oppleve den unike opplevelsen det var å være gjest i den fredete bygningen fra 1908. Den ble tegnet av arkitekt Thorvald Astrup.

Generaldirektør Sam Eyde og Norsk Hydro reiste bygningen i 1908 som representasjonsbolig og brukte den til overnatting, smakfull servering og møter med samarbeids- og finansieringsparter. Selskapet planla og realiserte bygging av verdens største kraftverk, verdens største kunstgjødselfabrikk, transportsystemer for å få produktene til et verdensmarked. Det ble bygget en helt ny hageby etter engelsk mønster for flere tusen mennesker. Sam Eydes planer om å utvikle Rjukan, kraftverkene og fabrikklokalene var beregnet til å koste 50 millioner kroner i 1907. Det året var statsbudsjettet på ca 35 millioner kroner.

Blant gjestene finner vi opp igjennom årene alle Norges konger og deres familier, Danmarks dronning Margrethe, tidligere statsminister fra Israel Ben Gurion,  Shaen av Persia og hans Fara Diba og tungtvannssabotørene for å nevne noen.

Nå har Rjukan Admini åpnet som et lite og eksklusivt hotell med 15 unike rom, stilfullt innredet med utsøkt blanding av stilmøbler og moderne komfort. I dag kan du bli gjest i disse omgivelsene enten du er på familietur, en romantisk helgetur, feirer en familiebegivenhet eller er en del av et styre som trenger et uforstyrret, hyggelig og inspirerende sted for en møteplass.