Velkommen til toppen av Helgeland


Velkommen til Støtt og til det unike handelsstedet fra 1800-tallet. En unik base for opplevelser på Helgeland.

Øya Støtt ligger midt i leia helt nord på Helgelandskysten. Den idylliske øygruppen er omringet av de majestetiske lofotfjellene i nord, Helgelandsøyene i sør og en imponerende skjærgård.

Historien skriver seg helt fra 1897 hvor vertskapets oldefar kjøpte Støtt og fiskekjøp. Den gang var det produksjon av tørrfisk og klippfisk, salting av sild, trandamping og butikk. I dag er det gamle handelsstedet restaurert og modernisert og du kan bo herskapelig slik det sømmer seg å være gjest hos Væreieren. I dag er det både 4. og 5. generasjon som videreutvikler øya.

Her vil du oppleve et personlig vertskap, unike aktiviteter i fantastisk natur, herskapelig overnatting og kulinariske matopplevelser basert på lokale og kortreiste råvarer. Det å skape opplevelser og videreutvikle øysamfunnet basert på naturens premisser har vært selve grunnlaget fra 1. generasjon bosatte seg på øya, og står sterkt i alle beslutninger som tas.

Restaurant Gammelbutikken er Støtts storstue og oser av ramsalt kystkultur. Her serveres det beste som øya og havet har å by på av lokale matskatter. Helt fra ingrediensene høstes i naturen på øya og fisken dras ute på Vestfjorden, til den serveres i restauranten. Vinkartet er nøye utvalgt av hotellets vinagenter, og løfter matopplevelsen ytterligere.