Velkommen til magiske Boen Gård


Noen kilometer innenfor Sørlandets svaberg ligger den staselige lystgården Boen. Gården har vært utilgjengelig for allmennheten frem til den ble åpnet for private arrangementer i 2012.

I dag fremstår Boen Gård minst like vakker som da det ble bygget, etter et omfattende restaureringsarbeid. Det er bygget nytt restaurantkjøkken og stuer og oppholdsrom er satt tilbake i sin opprinnelige stand, med ovner, møbler og kunst. I hovedbygningens to fløyer er det etablert to nye leiligheter med to doble soverom i hver.

Det omfattende parkanlegget er oppgradert og sauene på eiendommen sørger for å holde kulturlandskapet rundt eiendommen og langs elva i stand.

En klassisk park omkranser det vakre hovedhuset, og gjester ønskes velkommen til store, lyse rom og salonger to etasjer. Tidsriktige møbler og kunst setter en særegen ramme rundt private selskaper og bedriftsarrangementer. Boen Gårds kjøkken er kortreist og sesongbasert. Grønnsaker, epler, bær, urter og honning høstes i egen hage. Lam fra utmarken og villaks fra egen fiskerett er også blant råvarene. Det skapes elegante matretter som til fulle smaker av råvarenes opprinnelse og egenart.

Boen Gård tilbyr fra 1. juni totalt 18 doble rom. Tre historiske bygg ved bredden av Tovdalselva er nå totalrenoverte og tilpasset ny bruk. Byggenes originale konstruksjoner og materialer er beholdt, kombinert med vår tids løsninger innen arkitektur og design. 14 nye rom er fordelt på to historiske bygg ved elvebredden og fire eksisterende doble rom i hovedhusets fløybygninger. Gården kan også by på nye, unike møteromsfasiliteter i gårdens historiske ishus.