De tre Søstrene Storaas
BUSKERUD

Søstrene Storaas

Et familiehotell for de eventyrlystne


Hos Søstrene Storaas, som ligger i Jondalen, i nærheten av Kongsberg, kan du se krokodillen som spiste tipp-oldefars hund hengende over resepsjonen.

Du kan også smake mormors hjemmelagde karamellpudding med saus laget på ekte smørbukk-karamell og sove på rom ved navn Dynamitt-Harry, Leoparden eller Raus Diva.

Telefon +47 32 77 13 00
Adresse

Jondalsveien 1530
3614 Kongsberg

Kokken, eventyreren og skuespilleren


Søstrene Storaas består av Kokken Solveig, Eventyreren Henriette og Skuespilleren Else. I motsetning til det mange forventer når de kommer på besøk, er de ikke tre gamle søstre – de er 27, 30 og 32.

I 2014 tok de over hotellet etter sine foreldre som først åpnet det i 1995. Men selve gården hotellet ligger på har historie helt tilbake til 1751.

Med griser på gården, kan de pryde seg med det de mener er Norges mest kortreiste ribbe – fra omtrent 100 meter bak huset. De lager også sin egen spekeskinke og salami.

De tre søstrene er stolt av å være aktive i selve driften av hotellet, ikke bare på papiret. Else forteller historier for gjestene mens Solveig står på kjøkkenet og lager mat. Alle tre liker å by på seg selv.

Gode opplevelser

Enten man vil spasere ned til den lille innsjøen som ligger 200 meter fra inngangen, eller leie en kano og padle rundt, etterfulgt av en liten piknik, er det nok av opplevelser på hotellet og i nærområdet.

På tunet finnes det plenleker, stylter og et kulebrettspill, som er populært hos barn og ungdom. For de voksne er det ølsmaking og historiefortelling.

Tar man en dagstur i bilen, kan man kjøre til Rjukan som ligger en time og et kvarter unna – det er på UNESCOs verdensarvliste, og her finner man Gaustatoppen, Solspeilet og Sabotørruten. 

Om man trenger et lite adrenalinkick kan man også hoppe i strikk og kjøre randoneeski.

Videre finner man Notodden, som også er på verdensarvlisten, der industrieventyret begynte. Her finner man Lysbuen industrimuseum.

På Kongsberg kan man besøke Sølvgruvene og Norges største barokkirke, som søstrene sier man bare må se.

Om vinteren kan man dra til Blefjell, og oppleve fantastiske skiløyper om vinteren for de skiglade. Men søstrene forklarer at man ikke trenger å være Marit Bjørgen for å komme seg innover – så det passer for både barn og vokse, amatører og profesjonelle.