Lokale, gode smaker


Søstrene Storaas hadde en dansk oldemor, Rita. Hun styrte kjøkkenet på en stor prestegård i over 40 år og var kjent for sine gode og hjemmelagede smaker. Selv var hun oppvokst på St Thomas i Karibien, men klarte på en flott måte å kombinere eksotiske smaker med de danske. På Søstrene Storaas Hotell får du smake en dansk-inspirert frokost i Ritas ånd.

Til middag bruker hotellet norske råvarer og stykningsdeler fra hele dyret fra hode til hale. For søstrene handler det om å ta vare på tradisjoner og vise respekt for bonden og dyrene. Det er også i de «glemte» stykningsdelene at smaksopplevelsene ofte ligger. 

Naturen rundt hotellet gir gaver som brennesle, granskudd, bjørke-sevje, honning, og sopp som også brukes ivrig i matlagingen.

Søstrene har vokst opp med hjemmelagd brød. Derfor bakes det brød i ulike former fra det tradisjonelle grove brødet til eksotisk nan-brød.

På Moen Gård, rett bak hotellet, går det hver sommer griser og sauer på jordene. Disse brukes i matlagingen resten av året. Herfra lager hotellet blant annet egen spekeskinke, sine egne Storaas-Bratwürst og medisterkaker og ribbe til jul. I årene som kommer vil gården utvikle en større kjøkkenhage og også servere ureiste grønnsaker.

Fra dalen kommer damene på den lokale Vevstua og lager hjemmelaget flatbrød til. I tillegg benytter hotellets seg gjerne av andre lokale produkter, og alle hovedingredienser på menyen er norske råvarer.