Tradisjonsrik mat fra et frodig fylke


På Straand legger de stor vekt på de gode måltidene med kortreiste, lokale og bærekraftige måltider – som de håper du som gjest vil huske.

Kjøkkensjef og soussjef legger mye arbeid i å planlegge hotellets meny, og har god kontakt med hotellets leverandører. Hotellet serverer tradisjonsrik mat fra et frodig fylke hvor kjøkkenet stadig utvikler nye hjemmelagde produkter.

I fjor høst startet Straand opp med å lage hjemmelaget konfekt med smørbukk-smak oppkalt etter Smørbukk som er designet av kunstneren Solveig Muren Sanden fra Vrådal. Til jul laget hotellet hjemmelaget kling etter oppskrift fra oldemoren til en av hotellets unge kokker som gikk på husmorskolen til Kvitsund da hun var ung.

Ferske råvarer – ofte fra lokale leverandører, fokus på kvalitet og dyktige, engasjerte medarbeidere utgjør hovedingrediensene for en vellykket matopplevelse på Straand.

For mindre arrangementer er Bestemorstuen et sjarmerende, koselig og stemningsfullt lokale for det lille ekstra. Stabburet kan også benyttes, samt Veteranbåten M/S FRAM, hotellets store takterrasse eller stranden ved hotellets beachklubb på Sommerland. I hotellets vinkjeller passer det også ypperlig med gourmet-meny med utvalgte viner.