Natur, kultur og historie for store og små


Hotellet tilbyr ulike aktiviteter for gjestene, blant annet lek og moro på Straand Sommerland og turer på vannet med veteranbåten M/S Fram, men det er også mye å utforske i nærområdet. Hotellet er også et fint utgangspunkt for turer til Vemork, Fjellplatået Gaustatoppen og Telemarkskysten.

Skisenter og sølvsmed
Vrådal Panorama skisenter med mulighet for å stå på slalåm og snowboard ligger bare en kort kjøretur unna, og rett utenfor døren kan du besøke Sølvsmedtunet.

Dagsturer
Med sin beliggenhet midt i Vest-Telemark er Vrådal et flott utgangspunkt for opplevelser både i denne regionen og i resten av Telemark.

En reise i regionens natur, kultur og historie
Et eksempel på en fin dagstur er en reise rundt i Kviteseid, Tokke og Vinje kommuner med fin natur og historie.

Turen begynner langs Vråvatn, den øverste innsjøen i Arendals – vassdraget, og videre gjennom skog og små bygder. Ovenfor Dalen stopper vi på Grimdalstunet. Grimdalen er fødestedet og barndomshjemmet til billedhuggeren Anne Grimdalen – mest kjent for sitt arbeid med utsmykningen av Oslo Rådhus. I dag er Grimdalen et fredet gårdstun med hus fra middelalderen og et skulpturhus med arbeid av Anne Grimdalen. Hver sommer er det utstilling av kjente kunstnere. Museet har kafé.

Alternativt stopp er Åmdals Verk Gruver, et interessant gruvehistorisk museum basert på kobbergruver i drift fra 1540 til 1945.

Videre kjører du mot Dalen, tettstedet som ligger 72 m.o.h. og er Telemarkskanalens endepunkt. Her finner du ærverdige Hotel Dalen.

Fra Dalen kjører du videre til Vest – Telemark Museum på Eidsborg. Dette er et friluftsmuseum som viser deg århundrelange tradisjoner i folkekunst og håndverk. På museumsområdet ligger også Eidsborg Stavkirke, Norges minste av de gjenværende stavkirkene. En omvisning her byr på gode historier om utviklingen og betydning av stavkirken i lokalmiljøet.

Fra Eidsborg går turen videre østover til Morgedal, bygda som kalles «Skisportens Vugge». Her ligger opplevelsesenteret Norsk Skieventyr som viser moderne skihistorie gjennom bilder, utstillinger og film. Museet har suvenirbutikk og kafè.

Fra Morgedal kjører du tilbake til Vrådal gjennom Kviteseid. Underveis kan du stoppe på Kviteseid Bygdetun.