DE HISTORISKE

Påskequiz

Påskequiz med De Historiske


Utfordre venner og familie med quiz i påsken! Prøv dere på en felles hjernetrim til påskefrokosten, eller test deg selv med 20 spørsmål.


1.
Hvilket historisk spisested fyller 150 år i år? Var blant annet stamstedet for Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun, Gustav Vigeland og Fridtjof Nansen.
 

2. Union Øye har oppkalt rommene sine etter kjente folk som har bodd der. Nevn tre av disse. 

3. Fossheim Hotel og Røisheim Hotell ligger idyllisk plassert i Jotunheimen og nærme Norges høyeste fjell. Hva heter fjellet og hvor høyt er det? 

4. Hvilket nytt historisk spisested arrangerer musikkfestivalen OverOslo?

5. Svinøya Rorbuer byr på unike opplevelser i Lofoten og ligger vakkert plassert for å oppleve det spektakulære nordlyset. Hva er det latinske navnet for Nordlys?

6. De Historiske har et nært samarbeid med siderbøndene i Hardanger, og kan tilby pakker med både omvisning og smaking. Kan du nevne tre ulike eplesorter som benyttes i de prisbelønte produktene? 

7. Vårt nyeste medlem Trasti & Trine byr på gode matopplevelser og hundekjøring i hjertet av Finnmark. Hvor mange innbyggere (til nærmeste tusen) er det i Alta? 

8. Hvilke historiske skip er med i De Historiske og hvor holder disse til?

9. Vi har tre unike hoteller i Røros. Hvilket annet navn bruker man for å beskrive Røros? 

10. Hvilket historisk hotel er Norges eldste? 

11. Et av våre historiske hotell har som tradisjon å åpne Norges største påskeegg hvert år på Skjærtorsdag. Hvilket hotell er dette og hvor ligger det?

12. Stjernekokken Ørjan Johannesen åpnet i november i fjor sin eksklusive restaurant Mirabelle i Austevoll, like utenfor Bergen. Hva heter det nye boutiquehotellet til Bekkjarvik Gjestgiveri hvor restauranten ligger, og i hvilket år vant Ørjan Bocuse d'Or? 

13. På Svalbard finner du både boutiquehotellet Funken Lodge og det historiske spisestedet Huset. Men vet du hva vinmonopolet på Svalbard heter?

14. De Historiske har huset mange kongelige figurer og kjendiser opp i gjennom. Mange velger også å gifte seg hos våre medlemmer slik Therese Johaug og Nils Jakob Hoff gjorde på Røros Hotell tidligere i år. Nå dukes det snart opp for et nytt bryllup, denne gangen inne i Geirangerfjorden. Hvilket historisk hotell snakker vi om og hvem er det som skal gifte seg? 

15. Hva er slagordet til De Historiske? 

16. På toppen av Helgelandskysten finner du den vakre øya STØTT hvor du kan bevitne Nordlyset om vinteren og Midnattsol om sommeren. Restauranten på øya har en kjent spesialitet som de fanger og produserer selv - hva er dette? 

17. Hotelldirektør Sigurd Kvikne er direktør på tradisjonsrike Kviknes Hotel i Balestrand. Hva heter hans kjente sønn, som er kjent for låter som blant annet «Fredag», «Havanna» og «Badebussen»?

18. Hvilke av De Historiske sine hoteller er kjent for være base for ekspedisjonstreninger til Nordpolen og Sydpolen?
 

19. HubRiding betyr at du med base på et av De Historiske Hotel, velger blant mange definerte sykkelruter og kjøreruter som ligger i omlandet til hotellet. Rutene som er satt opp går i noe av Norges aller beste terreng og natur. Hvilket historisk hotell utviklet dette konseptet? 

20. Historiefortelling er en stor del av opplevelsen under oppholdet hos våre medlemmer.  På Søstrene Storaas for eksempel blir du ønsket velkommen av et dyr i resepsjonen som søstrene arvet av sin tippoldefar. Historien forteller at dette dyret spiste hunden hans på 90-tallet. Hvilket dyr er dette?


Lykke til! Fasit finner du her