Den langsomme reises kunst


Velkommen til en nytelsesreise på verdens eldste hjuldamper!

Skibladner er verdens eldste operative hjuldamper i rutegående trafikk, og ble bygget i perioden 1854–1856. 2. august 1856 ble Skibladner satt i fart, og siden da har skipet hele tiden gått i rute mellom Eidsvoll og Lillehammer.

Skibladner gjør det mulig for de reisende, i fullt monn, å oppleve mjøslandskapet slik det bør sees — fra sjøsiden. Selv om skipet skovler seg fram med bra fart, tar turen selvsagt lengre tid enn med tog eller bil. Men desto bedre tid har du til å suge inn naturinntrykk og til å se på skipets blankpussede detaljer.

Skipet er 165 fot langt, 16 fot bredt og stikker ca 5 fot dypt. Skipet er i dag registrert for 230 passasjerer i tillegg til mannskap på 20.

Ute etter gode matopplevelser? Her kan du også nyte et utsøkt måltid på et av distriktets fremste spisesteder. Skipets ærverdige restaurant holder en nesten 170-årig tradisjon i hevd og tilbyr den berømte laks og jordbær i Første Plads Madsalon. 

Se rutetider her og bestill pakke med opphold på Herregården Hoel her. Enkeltbilletter kan bestilles her.

Skibladner er også åpen for alle slags grupper, selskaper og forhåndsbestillinger. På en charter-tur får dere skuta helt for dere selv. Ta kontakt med oss på [email protected] for mer informasjon!