Fasaden til Værtshuset Bærums Verk
Bærum utenfor Oslo

Værtshuset Bærums Verk

Åpningstider

Åpningstider

  • Vi har åpent

    Man–Fre: 12:00–22:30

    Lørdag: 13:00–22:30

    Søndag: 13:00–20:00

Følelsen av gjestfrihet og 300 år lang historie


Værtshuset Bærums Verk er Norges eldste vertshus og ligger ved elven Lomma i idylliske omgivelser. I den vakre, fredede bygningen står sesongens råvarer og gjestfrihet i fokus.

Norges eldste spisested ble oppført allerede i 1640. Bygningene som omkranser tunet, skaper stemning rundt herregårdsmåltidene i omgivelser fra en svunnen tid. Her møter du en umiddelbar opplevelse av gjestfrihet.

Vertshuset, som opprinnelig ble etablert for å få kontroll på drikkingen blant arbeiderne ved Bærums Jern Werk, ble fredet i 1939. I dag er menyen tilpasset råvaretilgangen og varierer med årstidene. Om høsten er naturligvis vilt populært.

Utvalgte viner følger menyen, og maten lages fra grunnen av, med urter fra vertshusets egen hage. Her får du salater, supper, imponerende smørbrød, skalldyr og kjøtt- og fiskeretter, og selvsagt desserter og kaker.

Værtshuset Bærums Verk ble gjenåpnet i 1987, etter en omfattende restaureringsarbeid. I dag blir vertshuset drevet på fremragende vis av ekteparet Ulla og Bob Laycock, begge med bakgrunn fra bransjen.

Telefon 67 80 02 00
Adresse

Vertshusveien 10
1353 Bærums Verk

Sommeren 2000 gikk en gammel drøm i oppfyllelse for Ulla og Bob Laycock. Da overtok de som vertskap på Værtshuset Bærums Verk, Norges eldste spisested på historisk grunn i Bærum.

Unike opplevelser

Bordet er dekket, rommet står klart og opplevelsene venter på deg. Med våre unike kortferier er du garantert store øyeblikk og god mat i vakre omgivelser.