I kongelige fotspor på Dronningstien


Dronningstien er en tur rundt Hotel Ullensvang som i 2013 ble åpnet av Dronningen selv.

Gjennom 20 år har Dronningstien blitt en av H.M. Dronning Sonja sine favoritter, en tur som hun gjennomfører enten til fots eller på ski. Turen går på fjellet mellom Kinsarvik og Lofthus og byr på fantastisk utsikt til både Hardangerfjorden, Hardangervidda Nasjonalpark og Folgefonna Nasjonalpark.

Turen begynner på Røte (”Velteplassen”), som ligger 6 kilometer nord for Hotel Ullensvang (mellom Lofthus og Kinsarvik), og man må fortsette opp traktorveien til Hardangervidda, 890 meter over havet. Der starter den merkede stien. Den lokale Lionsklubben har merket sommerruten etter instruksjoner fra Dronningen. Skilting med blå D-er følger ruten, i stedet for de tradisjonelle røde T-ene vi er vant til i fjell-Norge. Turen er den eneste som kan tituleres offisielt med navnet til H.M. Dronning Sonja.

Ordet panorama skildrer ruten i all sin prakt; Du passerer en rekke flotte utsiktspunkter hvor du kan se utover mot Sørfjorden, Odda, Folgefonna, Hardangerbrua og Eidfjord. Man ser også over til Utne og Kvanndal, samt fjorden inn mot Kinsarvik. Den sørlige delen av ruten går gjennom det som har blitt kjent som «Munketrappene» som består av 616 trappetrinn i stein lagt av lokale munker i perioden 1210 til 1537.

Turpakke inkluderer:

🥾 To overnattinger i standard dobbeltrom med utsikt mot fjell
🥾 Frokost begge dager
🥾 Middag begge dager
🥾 1 nistepakke per person
🥾 Gratis tilgang til Ullensvang Bad
🥾 Gratis parkering

Gode tips fra oss: Begynnelsen av stien kan oppleves vått da den krysser to myrområder - ha med gode tursko. Gåstaver er å anbefale for nedstigningen til Lofthus. 

Les mer om Dronningstien her.