Praktisk informasjon om pakkene

Velg turen som passer deg best

I alle våre sidersafaripakker kan du velge å starte turen i Lofthus eller i Odda. Du velger selv om du ønsker formiddagspakke eller ettermiddagspakke, eller om du ønsker å besøke èn eller flere sidergårder. Ønsker du overnatting har vi to ulike pakker som inkluderer middag og overnatting på Hotel Ullensvang eller Utne Hotel. Ønsker du kun billett til Vision of the Fjords tilbyr vi også dette. Hver fredag tilbyr vi også en egen pakke som inkluderer smaking ombord på båten.

Pakkene som inkluderer flere sidergårder inkluderer også lunsj bestående av lokale fristelser fra Hardanger. Det vil også være mulig å kjøpe seg noe å spise og drikke på båten.

Se en oversikt over alle våre pakker her.

Ofte stilte spørsmål

Er det mulig å få alkoholfritt på turen?

Produsentene har mange ulike produkter, og tilbyr også alkoholfrie alternativer. Prisen er den samme med eller uten alkohol.

NB: Store Naa er dessverre utsolgt for eget alkoholfritt alternativ, men tilbyr eplemost fra Edel, Alde eller Aga.


Hvordan kommer jeg meg til Odda/Lofthus?

Fra Bergen Busstasjon (Plattform O) går buss 925 til Nordheimsund klokken 07:25. Bussen korresponderer med båt som har avreise 09:00 fra Norheimsund og ankomst 10:15 til Lofthus. Ruten går frem til 16 august.

Se ellers Skyss for andre lokale reiseruter. 

Kan jeg ha med barn?

Sidersmakingene er ikke tilrettelagt for barn, og har derfor ikke egne barnepriser. De kan likevel være med og få alkoholfritt alternativ, men da til full pris. Barn er hjertelig velkommen på selve fjordcruiset.

Kan jeg ha med hund?

Hunder er velkomne ombord og ute på gårdene, men får ikke være med inn på selve smakingen. Hunden må være i bånd. Hotel Ullensvang tillater ikke adgang til dyr på hotellets fasiliteter og hageområde

Er det servering på båten?

Ja, det vil bli mulighet til å kjøpe seg både mat og drikke på båten. 

Hvorfor kommer det opp en annen totalpris i pakken når jeg forsøker å bestille?

Pakkens "fra-pris" går ut fra den laveste prisen som er tilgjengelig. Pris for hotellovernatting kan variere i sesong og helger, og kan derfor være noe høyere enkelte datoer. Lavest pris finner du gjerne i lavsesong/ukedager.

Hvor lang tid tar selve fjordcruiset?

Selve rundturen tur/retur tar rundt tre timer. Det vil stå oppgitt reiserute i hver enkelt pakke. Se rutetider for siderbåten her.

Kan vi gå av og på båten som vi vil?

Alle de ulike siderpakkene med gårdsbesøk er oppsatt med faste stopp og tidsskjema som må følges. Ved bestilling av fjordcruise gjelder billetten kun til oppgitt avgang/rute. Det er her ikke mulig å gå av og på båten.

Unntaket er ved bestilling av fjordcruise med sidersmaking ombord. Her bestemmer du selv hvor du ønsker å gå av og på båten før og etter smaking.

Det er mulig å kjøpe enkeltstrekk ombord på båten eller via Norway's Best her.

Hvordan kommer vi oss til de ulike gårdene?

Det blir samlingspunkt ved de ulike havnene og utdeling av kart med oversikt over de ulike gårdene. På Aga vil produsenten møte dere på kaien. På Nå og Lofthus er det oppsatt skilt og kart. Se kart over alle sidergårdene her.


Hva med parkeringsplass ved kaiene Odda/Lofthus?

Odda: Parkering ved Almerket Parkering.
Lofthus: Parkering ved havn.

Blir det mulighet til å kjøpe med seg sider hjem?

Gårdene byr på gårdsutsalg hvor du kan kjøpe ulike produkter både med og uten alkohol. NB! Det er dessverre ikke utsalg på søndager.

Kan jeg kjøpe billetter på båten? 

Alle pakker som inneholder sidersmaking må forhåndsbestilles. Vi stenger for bestilling av disse klokken 22:00 kvelden før. Ønsker du kun fjordcruise er det mulig å bestille dette på båten.Vi minner også om at alle båtene til The Fjords er røykfrie.

Hybridbåten Vision of the Fjords

Majestetiske fjelltopper, kontrastfylte isbreer, sjarmerende bygder og hundretusenvis av frukttrær. Det er lett å forstå hvorfor Sørfjorden har vært et yndet reisemål siden 1800-tallet. Kom tett på nasjonalromantikken mens du glir innover Hardangerfjorden og postkortlandskapet i Norges største frukthage.

Vision of the Fjords er verdens første hybridskip i hydrokarbon og markerer en fantastisk utvikling innen sjøfarten. Det er også et gigantsteg framover for en grønnere fjordturisme i Norge.

Tester har vist at karbonfiberbåtene reduserer utslippet med 40 prosent med regulære motorer om bord, takket være den lette konstruksjonen. Med elektrisk fremdrift blir det utslippsfritt. 

Skipet har tilført nye dimensjoner til turistopplevelsene. Ikke bare en vakker natur, men også lydløst og sporløst. Ombord kan dere bare lene dere tilbake og nyte!