Praktisk informasjon om pakkene

Velg turen som passer deg best

I alle våre sidersafaripakker kan du velge å starte turen i Lofthus eller i Odda. Du velger selv om du ønsker formiddagspakke eller ettermiddagspakke, eller om du ønsker å besøke èn eller flere sidergårder. Ønsker du overnatting har vi to ulike pakker som inkluderer middag og overnatting på Hotel Ullensvang eller Utne Hotel. Ønsker du kun båtbillett tilbyr vi også dette. 

Pakkene som inkluderer flere sidergårder inkluderer også lunsj bestående av lokale fristelser fra Hardanger. Det vil også være mulig å kjøpe seg noe å spise og drikke på båten.

Se en oversikt over alle våre pakker her.

Ofte stilte spørsmål

Er det mulig å få alkoholfritt på turen?

Produsentene har mange ulike produkter, og tilbyr også alkoholfrie alternativer. Prisen er den samme med eller uten alkohol.


Hvordan kommer jeg meg til Odda/Lofthus?

Flere veier går til Hardanger og det er enkelt å komme seg til regionen med bil. Det er flere ladestasjoner både i og langs veien.

Fra Bergen med bil (149 km): 2 – 2,5 timer
Fra Haugesund med bil (170 km): 2,5 – 3 timer
Fra Stavanger med bil (220 km): 3,5 – 4 timer (inkludert 1 ferje)
Fra Oslo med bil (380 km): 5,5 – 6 timer (via Geilo eller Haukeli)


Bergensbanen går mellom Bergen og Oslo. Togturen, som er en attraksjon i seg selv, går hele året. De fleste går av enten i Bergen eller på Voss. Derfra går det bussruter til Hardanger. Se togruter her.

Fra Voss går buss 920 videre til Odda. Bussen går flere ganger om dagen, og du tar også denne bussen om du skal av i Lofthus. Reisetid fra Voss med buss er ca. 1 time og 20 min til Lofthus og 2 timer til Odda. 

Fra Bergen Busstasjon (Plattform O) går buss 925 til Nordheimsund klokken 07:25. Bussen korresponderer med båt som har avreise 09:00 fra Norheimsund og ankomst 10:15 til Lofthus. Ruten går frem til 16 august.

Se ellers Skyss for andre lokale reiseruter. 

Kan jeg ha med barn?

Sidersmakingene er ikke tilrettelagt for barn, og har derfor ikke egne barnepriser. De kan likevel være med og få alkoholfritt alternativ, men da til full pris. Barn er hjertelig velkommen på selve fjordcruiset.

Kan jeg ha med hund?

Hunder er velkomne om bord og ute på gårdene, men får ikke være med inn på selve smakingen. Hunden må være i bånd.

Er det servering på båten?

Ja, det vil bli mulighet til å kjøpe seg både mat og drikke på båten. 

Hvorfor kommer det opp en annen totalpris i pakken når jeg forsøker å bestille?

Pakkens "fra-pris" går ut fra den laveste prisen som er tilgjengelig. Pris for hotellovernatting kan variere i sesong og helger, og kan derfor være noe høyere enkelte datoer. Lavest pris finner du gjerne i lavsesong/ukedager.

Hvor lang tid tar selve fjordcruiset?

Selve rundturen tur/retur tar rundt tre timer. Det vil stå oppgitt reiserute i hver enkelt pakke. 

For den beste opplevelsen anbefaler vi å laste ned den gratis appen "Voice of Norway" om bord og lære mer om stedene dere passerer underveis.

Kan vi gå av og på båten som vi vil?

Alle de ulike siderpakkene med gårdsbesøk er oppsatt med faste stopp og tidsskjema som må følges. Ved bestilling av fjordcruise gjelder billetten kun til oppgitt avgang/rute. Det er her ikke mulig å gå av og på båten.

Unntaket er ved bestilling av fjordcruise med sidersmaking ombord. Her bestemmer du selv hvor du ønsker å gå av og på båten før og etter smaking.

Ønsker du å kjøpe enkeltstrekk med båten kan dette gjøres her.

Hvordan kommer vi oss til de ulike gårdene?

Det blir samlingspunkt ved de ulike havnene og utdeling av kart med oversikt over de ulike gårdene. På Aga vil produsenten møte dere på kaien. På Nå og Lofthus er det oppsatt skilt og kart. Se kart over alle sidergårdene her.


Hva med parkeringsplass ved kaiene Odda/Lofthus?

Odda: Parkering ved Almerket Parkering.
Lofthus: Parkering ved havn.

Blir det mulighet til å kjøpe med seg sider hjem?

Gårdene byr på gårdsutsalg hvor du kan kjøpe ulike produkter både med og uten alkohol. NB! Det er dessverre ikke utsalg på søndager.

Kan jeg kjøpe billetter på båten? 

Alle pakker som inneholder sidersmaking må forhåndsbestilles. Vi stenger for bestilling av disse klokken 22:00 kvelden før. Ønsker du kun fjordcruise er det mulig å bestille dette på båten.Vi minner også om at alle båtene til The Fjords er røykfrie.