Der Kongen er gjest, og gjesten er konge


Festningen Hotel & Resort på Kongsvinger er en del av Festningshotellene, som består av unike destinasjoner hvor alle har hatt stor betydning for Norges historie.

Hotellet ligger på Kongsvinger Festning med en fantastisk utsikt over Kongsvinger by og Glomma. Kongsvinger festning har siden 1600- tallet vært en viktig brikke i Norges rikspolitiske historie. Den har vært Napoleons nordvestre flanke, avgjørende for Norges selvstendighet og en militær strategisk nøkkel som har beskyttet Norge ved å låse grensen. Som et forsvarsverk og kulturminne er anlegget et av de viktigste i Innlandet fylke.

Det historiske festningsverket, som en gang ble bygget for å stoppe fiendtlige styrker, er i dag en arena for storslåtte kulturaktiviteter. Historien sitter i veggene til den gamle kommandantboligen fra 1683. Her har hele kongerekken fra Harald V til Fredrik II inntatt gode måltider, og kunstneren Erik Werenskiold vokste opp i disse stuene. Kjelleren er i dag innredet som vinkjeller og samlingssted for gastronomiske opplevelser.