Å nyte havets delikatesser i Austevolls lune havn


Bekkjarvik Gjestgiveri har havet og historien i ryggen, og ligger på en av øyperlene i Austevoll kommune, sør for Bergen.

Gjestgiveriet ble bygget mot slutten av 1600-tallet da Kong Christian IV (1588-1648) vedtok at det skulle være gjestehus for hver halve dagsreise langs kysten av Norge. I tillegg til å tilby husrom og mat til farende folk, hadde Bekkjarvik dampskipskai, tønnefabrikk, sildefabrikk, salteri, hummermottak, brenneri og nothenge.

Siden 1982 har Bekkjarvik Gjestgiveri vært drevet og eiet av Asta og Øystein Johannessen. De bygget opp gjestgiveriet sten for sten med nøkternhet og hardt arbeid. I dag er bygningene renovert og tilpasset de moderne bruksområdene, men samtidig er identiteten og sjarmen holdt i hevd.

Gjestgiveriet er omkranset av vakker natur og historie. Her høstes ulike fiskeslag, skjell og skalldyr i havet utenfor stuedøren. På de vakre lyngheiene og i skogen beiter villsau og hjort. Her kan du komme for å oppleve ro i den kontrastfylte naturen, eller ta del i opplevelser både til lands og til vanns. Fjellvandring og fiske står sentralt. Du kan selvsagt nyte lokale matretter laget av helt ferske råvarer rett fra havet.

Som gjest på Bekkjarvik fylles minneboken raskt. Ta del i opplevelsene og skap dine øyeblikk!