Hotell, restaurant og kulturarena


Hotell Opus 16 ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget til Bergen Kreditbank. Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil.

Som slektninger av Edvard Grieg, er det hotellets ønske å gi sine gjester en annerledes, fin opplevelse – en klassisk og moderne vri på hotellopplevelsen. En opplevelse som gir gjesten et innblikk i komponistens rike liv.

I førsteetasjen finner vi hovedhallen med sin luftige fremtoning, solide granittvegger og joniske søyler i polert marmor. Bygningen ble tegnet av arkitekten Herman Schirmer og ble senere utvidet i to omganger. Arkitekt Schak Bull – som også tegnet boligen til Edvard Grieg – var ansvarlig for den siste utvidelsen i 1918. Han var også søskenbarn av Edvard Grieg.

Opus 16 med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur. Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter.