Afternoon Tea på Opus XVI


Afternoon tea er en britisk selskapstradisjon som oppstod på 1840-tallet. Mest kjent for «oppfinnelsen» var hertuginnen av Bedford, som følte sulten kom snikende mellom lunsj og middag.

For å mette sulten ba hun hoffet lage henne en kanne te, med brød, smør og noe søtt til. Hun syntes at måltidet var så trivelig at hun etterhvert ville invitere gjester for å holde henne med selskap, og slik oppstod det man idag kaller Afternoon Tea.

I senere tid har Afternoon Tea utviklet seg til å bli et skikkelig festmåltid, med fingersmørbrød, søtsaker, nytrukket te og gjerne et glass med bobler til.

På Restaurant Opus 16 velger du først Sandwich-meny og te. Hotellet serverer fingersandwichene sammen med tilhørende kaker og bakverk først. De vil deretter bake medhørende scones for at de skal være så ferske som mulig.

Serveres lørdager kl. 12:00 – 17:00 og s
øndager med live jazz kl. 13:00 – 16:00. Bordreservasjon nødvendig.