Å bli henført av vakre og barske omgivelser


Til Hotel Finse 1222 kommer du bare til fots eller med tog. Det gir følelsen av å være et helt annet sted. Her ønskes du velkommen til et kvalitetshotell med førsteklasses kjøkken, topp service og unik atmosfære. 

Få steder byr på vakrere naturopplevelser enn Finse, og ingen steder er et bedre utgangspunkt enn Hotel Finse 1222. Hotellet ligger på Bergensbanens høyeste punkt, og ble åpnet i 1909, samtidig som togstrekningen mellom Oslo og Bergen ble ferdigstilt.

Hotellet ligger på perrongen, med nydelig utsikt over Hardangerjøkulen, omkranset av fantastisk natur. Her ligger alt til rette for vakre naturopplevelser, både vinter og sommer, enten du foretrekker skiturer vinter eller vår, eller fotturer sommer og høst. Et stopp på Hotel Finse 1222 er også obligatorisk dersom du ønsker å sykle Rallarvegen til Flåm.

Hotel Finse 1222 har et historisk sus og et ungt sinn, med 41 enkle og sjarmerende rom. Hotellet kler høyfjellet, med sitt utfordrende vær og sin barske natur. Her møtes alt fra høyfjellsskiløpere, syklister, fjellvandrende og strategigrupper, og hotellet blir også flittig brukt som møteplass for samlinger med deltakere fra Øst- og Vestlandet.

Kjøkkenet og restaurantopplevelsen har alltid vært en viktig del av opplevelsen på Hotel Finse 1222. Råvarene er av beste kvalitet, tilberedt av hotellets dyktige kokker, som legger både kjærlighet og engasjement i hver eneste rett som serveres i restauranten med vakkert utsyn over Finsevatn og Hardangerjøkulen.

Les reisebrev fra Finse 1222 og Rallarvegen her.