Kongen av Telemarkskanalen


Er man i Telemark, kan man ikke gå glipp av en tur på Telemarkskanalen med M/S Henrik Ibsen!

Skipet er opprinnelig bygget ved Eriksbergs verft i Gøteborg i 1907 for Styrsøbolaget under navnet DS Styrsø. I 1992 ble skipet ombygget ved Knardalstrand Verft for rutetrafikk på Telemarkskanalen. I 2009/10 ble skipet fullstendig restaurert ved Hansen & Arntsen Skipsverft og ved Fjærholmen verft i Tønsberg, hos båtbygger Geir Røvik, og ble satt i rutetrafikk på kanalen igjen fra juni 2010.

M/S Henrik Ibsen har gjennomgått en fullstendig “make-over” og er i dag en enestående representant for et mer enn 100 år gammelt luksus dagstur cruiseskip.

Skipet er 100 fot langt, 21 fot bredt og stikker ca 8 for dypt. Bruttotonn ca 200 og i dag registrert for 100 passasjerer. Rederiet har, i forbindelse med restaureringen, redusert passasjerantall fra 220 til 95 for å få god plass til alle om bord enten det er i restaurant eller på dekk.

Den Agatha Christie-inspirerte innredningen er tilpasset med bla originale engelske antikviteter fra slutten av 1800 tallet og røde plysj sofaer, krystall lysekroner, mahogni og messing etc. Den opprinnelige dampmaskinen ble i 1952 byttet med dagens historiske B&W Alpha 406 Flo på 360 hk. Alle dekk, styrhus og kahytter er restaurert eller skiftet og alt teknisk, elektrisk, samt sikkerhetsutstyr er av siste type samtidig som vi har gått langt for å bevare det historiske preg og følelse om bord i skipet.

Ønsker du å reservere en tur på kanalen uten overnatting? Kontakt hotellet direkte for mer informasjon.